Äppledricka från Holstorp

Nu är det sannerligen säsong för äpplen! Hemma hos oss har det redan blivit flera äpplepajer, en äpplekaka, och nu även äppledricka. Jag testade att göra äppledricka redan förra året, och det blir riktigt gott, så i år gjorde jag det igen. 7 liter ungefär har jag gjort, men jag funderar på att göra minst 7 liter till för den blir så god! Så här ser årets omgång ut.

20141004_182432

 

20141004_182450

I år tog jag uteslutande röda äpplen, speciellt en sort vi har som har mörkt rött skal. Då får drickan såhär fin färg! Man kan jämföra med förra året då jag blandade fler äpplesorter, gröna och röda, och dessutom gjorde en sats med både äpplen och päron, som man såklart också kan använda. Då såg det ut såhär.

20130924_155559

Om man vill testa detta så vill jag tipsa er om att spara urdruckna glöggflaskor runt jul. Lägg dem i varmt vatten med lite diskmedel i, så lossnar etiketterna efter någon halvtimma eller timma. Diska ur dem och spara, de passar perfekt till äppledrickan. Man kan ju givetvis ta vilken pet-flaska som helst eller så, men det är ju lite tjusigare med glasflaskor, särskilt om man skulle vilja ge bort äppledricka, och det vill ju jag!

Då återstår bara receptet då! Busenkelt, man behöver inte ens skala äpplena!

receptet

20130920_140859

 

 

Strömpan

Kommentera